Branner blir avverget daglig som følge av gode brannsikringstiltak. Her er noen eksempler fra noen av våre kunder, der det oppstod branntilløp som ble raskt avverget. Bildene er illustrasjonsfoto og ikke nødvendigvis fra den beskrevne episoden. Hvis du trykker på bildet vil du få tips for hvordan du forebygger den type brann som er beskrevet.


Jan 2021

Borgen, Asker

Brann i inntakskabel og hovedsikringsskap

Branntilløpet ble raskt varslet og stanset da en kabel i hovedstrøminntaket til bygningen selvantente. Alle nødetater kom raskt til stedet. Ingen store skader oppstod og liv ble ikke satt i fare. Ulmebrannen oppstod på natten.

Juli 2020

Urtegata, Tøyen, Oslo

Komfyrbrann

Gryte ble gjenglemt på komfyren og utviklet branngasser. Branntilløpet ble varslet raskt av brannalarmanlegget før større brann oppstod. Oslo Brann og redningsetat kom til stedet og sikret branntilløpet.

Jan 2020

Bjerregaards gate, Gamle Aker, Oslo

Komfyr

Mat ble gjenglemt på komfyren og utviklet til slutt giftige branngasser. Branntilløpet ble raskt varslet av brannalarmanlegget. Oslo Brann og redningsetat kom til stedet og forhidret at en større brann fikk utviklet seg.

Mai 2019

Ullevålsveien, OsloBygård

Klut med linolje selvantente

Det ble utført oppussingsarbeider i et av næringslokalene der en klut med linolje ble lagt i en tett pose. Dette skaper brannbare gasser og utvilker varme. Når plastposen kluten lå i smeltet, oppdaget Boligdetektoren i brannalarmanlegget de brannfarlige gassene, og varslet med alarm før brann oppstod i form av åpen flamme. Ulmebranner som dette oppdages svært raskt med en Boligdetektor.

Jan 2019

Slalåmveien, Oppegård

Ukjent årsak

Brann oppstod mens beboer var hjemme. Alarmen ble raskt utløst og beboer ble evakuert med hjelp fra naboer. Ingen ble skadet.

Mars 2019

Slalåmveien, Oppegård

Radio selvantente

Beboer var ikke hjemme når radio selvantente. Brannalarmanlegget oppdaget branngassene før det oppstod vesentlige skader i boenheten.

Juli 2018

Brusetkollen, Asker

Batteri kortsluttet

Et kraftig backupbatteri for nødlysanlegg kortsluttet og utviklet "knallgass" i et teknisk rom. Gassen ble oppdaget og varslet av brannalarmanlegget før den antente.

Sept 2018

Hagaløkka, Asker

Elektrisk årsak

Elektronikk i heisstyring kortsluttet og utviklet branngasser. Brannalarmanlegget oppdaget branngassene og gikk i alarm.

Aug 2016

Johan Selmers gate, Torshov, Oslo

Oljefylt ovn selvantente

Ingen var hjemme i boenheten da en frittstående oljefylt ovn begynte å lekke, og selvantente. Brannen ble raskt oppdaget, og brannvesenet kom til stedet og fjernet ovnen før det ble store skader i boenheten.

Okt 2014

Larviksgata, Torshov, Oslo

Tørrkoking

Beboer sovnet med mat stående på komfyren. Brannalarmanlegget ble raskt utløst som følge av kullos som ble utviklet i boenheten. Oslo brann og redningsetat kom raskt på stedet og reddet beboer ut av boenheten.

Feb 2014

Romsås, Oslo

Oljefylt ovn på hjul

Ovnen kortsluttet og selvantente men ble raskt slokket med RedBox husbrannslange av beboer som var til stede.

Aug 2010

Rødtvedt, Oslo

Grillbrann

Grill antente gjenstander under matlaging på balkong men ble raskt slokket med RedBox husbrannslange.

Jan 2002

Bjølsen, Oslo

Stekeovn

Brann oppstod under steking av mat i ovn på komfyr, men ble raskt slokket med RedBox husbrannslange.

Gowens AS

    Style Switcher

    Predefined Colors

    Menu Style

    Background Image